Ketvirtadienis, 26 gegužės, 2022

Kas geriau: mineralinis ar negazuotas vanduo?

Deja, nedaugelis vartotojų suvokia, kad didžioji dalis to, už ką jie moka, yra visai ne mineralinis ar šaltinio vanduo, o išvalytas geriamasis vanduo iš miesto šaltinių, kuris tikriausiai buvo gautas iš labai užteršto šaltinio. Vandens minkstinimo filtrai atlieka tokią runkciją kuri mineralinį ar negazuotą vandenį paverčia sveikesniu.

 

Šiandien sužinosite apie šaltinio vandens ir mineralinio vandens buteliuose skirtumus, taip pat sužinosite apie kai kuriuos įspėjamuosius ženklus perkamose vandens etiketėse, kad įsitikintumėte, jog perkate skirtingos kokybės vandenį. lengva gauti nemokamai iš savo namų čiaupo. Pasirinkimas, ar gerti šaltinio vandenį buteliuose, ar rinktis išpilstytą vandenį, kuriame gausu mineralų, labai priklauso nuo asmeninių pageidavimų.

    

Tačiau visada atminkite, kad mineralinis vanduo buteliuose suteikia daugiau garantijų dėl mineralų kiekio, taigi ir daugiau naudos sveikatai kalcio, magnio ir kitų papildomų maistinių mikroelementų, kurių mums visiems reikia kasdien, pavidalu. Nemanau, kad turėtume jaudintis dėl sumažėjusio mineralų kiekio maiste, tačiau mineralinis vanduo vis tiek atrodo gera idėja, tam tikras vitaminų papildas, kurį galite gerti.

 

Mineralai

    

Pirma, turėtumėte žinoti, kad kai kurių mineralų tikriausiai jau gaunate iš įprasto geriamojo vandens. Mažas mineralų kiekis, esantis įprastame geriamajame vandenyje, taip pat turi įtakos sveikatai. Mineralai yra vandens (vadinamo „joninio“) pavidalu, todėl virškinamajame trakte jie lengviau pasisavinami, todėl mineralinių medžiagų vartojimas gali būti naudingas būdas per vieną valgį gauti nemažą dienos kalcio ir magnio suvartojimo procentą. litro butelis.

    

Nereikėtų gerti distiliuoto vandens, nes jame trūksta natūralių sveikatai naudingų mineralų, įskaitant kalcio ir magnio. Gydytojai turėtų paskatinti pacientus pasitikrinti geriamojo vandens, tiek iš čiaupo, tiek išpilstyto į butelius, mineralinę sudėtį ir pasirinkti vandenį, kuris geriausiai atitinka jų poreikius.

    

Patikrinę vandens kokybės ataskaitą galite suprasti, kiek mineralų yra jūsų vietiniame vandenyje. Daugelis vandens tiekėjų internete siūlo dažnai atnaujinamas vandens kokybės ataskaitas, įskaitant mineralus, teršalus ir kitas medžiagas.

    

Europoje ES vandens direktyvos pagal šalis gali būti geras atspirties taškas. Lygiai įvairiose vietose skiriasi, o skirtingose ​​šalyse galioja skirtingos taisyklės, kiek vandens leidžiama tiekti.

    

Natūralus vanduo iš čiaupo ar butelio yra išvalomas, kad pašalintų kenksmingus teršalus, tokius kaip bakterijos, virusai, parazitai, grybeliai ir sunkieji metalai. 

 

Vandenį galima išvalyti tokiais procesais kaip filtravimas, nusodinimas ir distiliavimas, kad jį būtų saugu gerti. Išgrynintas vanduo paprastai yra geras pasirinkimas, nes valymo procesas gali pašalinti vandenyje esančias chemines medžiagas ir priemaišas.

    

Tačiau distiliuotas vanduo taip pat pašalina organizmui reikalingus naudingus mineralus, o tai reiškia, kad ilgalaikis gėrimas gali sukelti mineralų trūkumą. Mineralinis vanduo taip pat atkeliauja iš požeminio vandens, tačiau skirtumas nuo šaltinio vandens yra tas, kad jame nuolat turi būti kuo mažiau natūralių mineralų ir kitų mikroelementų. 

 

Jungtinėse Valstijose, jau nekalbant apie mineralinį vandenį, jis turi būti iš natūralių šaltinių, pavyzdžiui, šaltinio vandens, ir jame turi būti bent 250 milijonų dalių ištirpusių mineralų.

 

Ca2+ ir Mg2+

    

Išpilstytame mineraliniame vandenyje yra keturis kartus daugiau kalcio ir magnio nei įprastame vandentiekio vandenyje. Natrio kiekis vandentiekio vandenyje paprastai yra mažas, tačiau per dieną išgeriant bent 2 litrus mineralinio vandens iš čiaupo, galima papildyti su maistu gaunamą Ca2+ ir Mg2+ kiekį. 2005 m. Pasaulio sveikatos organizacijos susitikime buvo padaryta išvada, kad mineralinių medžiagų kiekis geriamajame vandenyje skirsis tose vietose, kur žmonės nevalgo įvairių vaisių ir daržovių.

    

Daugelis tyrimų taip pat yra skirti mineralinio vandens buteliuose saugumui, ypač cheminių medžiagų migracijai iš plastikinių indų į vandenį, taip pat mikroplastikams ir mikrobiniams teršalams. Yra daug tyrimų, skirtų įrodyti tam tikrų mineralų, esančių buteliuose, naudą sveikatai. 

 

Taip yra todėl, kad vandenyje esančių mineralų biologinis prieinamumas yra didelis, o Šiaurės Amerikoje esančiuose geriamojo vandens šaltiniuose gali būti kliniškai reikšmingo šių mineralų kiekio. Mineraliniame vandenyje dažniausiai yra tokių medžiagų kaip magnis, kalcis, natris ir cinkas. Remiantis naujausiais tyrimais, jie iš tikrųjų yra labai veiksmingas būdas padidinti mineralų kiekį.

    

Suvart Nors sodoje yra kai kurių mineralų, jų nepakanka, kad būtų naudinga sveikatai. Dalis vandens buteliuose gaunama iš natūralaus šaltinio, pavyzdžiui, šaltinio, tačiau jame gali būti nepakankamai daug mineralų, kad būtų galima laikyti tikru mineraliniu vandeniu. 

 

Vandens iš čiaupo ir vandens buteliuose skirtumai

 

Vandens iš čiaupo ir vandens buteliuose mineralų kiekis labai skiriasi, o kai kurie įneša pastebimą tam tikrų mineralų kiekį dėl natūralių sąlygų (pvz., Ca, Mg, Se, F, Zn) arba dėl tyčinių priedų (F) arba dėl išplovimo iš vamzdžių ( Cu), dauguma suteikia mažiau mitybai reikalingų mineralų. Kalis yra svarbus įvairiems biocheminiams poveikiams, tačiau paprastai jo nėra dideliais kiekiais turalus geriamasis vanduo.

    

Šaltinio vanduo yra skaniausias iš visų ir turi daug naudos sveikatai dėl subalansuotos mineralinės sudėties. Tai taip pat tinkamiausias pasirinkimas parduotuvėje įsigytam vandeniui buteliuose: vidutinis žmogus per metus išgeria 27 litrus, palyginti su šešiais litrais gazuoto vandens1. Vanduo, praėjęs natūralų filtravimą ir paruoštas gerti be apdorojimo, laikomas švariausiu cirkuliuojančiu vandeniu. Šio tipo vanduo, dar žinomas kaip stalo arba kalnų vanduo, gali būti iš bet kurio vandens šaltinio (įskaitant komunalinį vandenį) ir gali būti iš kelių šaltinių.

    

Paprastai jis randamas šaltinio vandenyje iš natūralių, švarių, aukštos kokybės šaltinių. Distiliuotame vandenyje gali trūkti šaltinio ir mineralinio vandens mineralų ir maistinių medžiagų, tačiau distiliavimo procesas gali būti naudojamas nuodingiems metalams ir cheminėms medžiagoms pašalinti iš vandens. 

 

Kai kurie buteliuose išpilstyti vanduo yra tiesiog filtruojamas arba distiliuotas vanduo iš čiaupo, dažnai pridedamas nedidelis kiekis mineralų, kad pagerintų skonį. Natūralus vanduo buteliuose yra kelių rūšių: šaltinio vanduo, mineralinis vanduo, išgrynintas, distiliuotas, demineralizuotas ir aromatizuotas vanduo.

 

Šaltinio vanduo arba ledyno vanduo

    

Šaltinio vanduo arba ledyno vanduo yra buteliuose išpilstytas vanduo, kuris, kaip teigiama, išpilstomas iš šaltinio, iš kurio teka vanduo, šaltinio ar ledyno. Argumentai “už” Teoriškai šaltinių ar ledynų vandenys turėtų būti gana švarūs ir be toksinų. Natūralūs gazuoti vandenys gaunami iš mineralinių šaltinių, todėl juose paprastai būna daug mineralų. Putojantis mineralinis vanduo išpilstomas su tuo pačiu anglies dioksidu, kuris buvo šaltinio vietoje.

    

Nors soda atrodo gana nekenksminga, vartotojai, kurie geria per daug, gali apsvarstyti galimybę pereiti prie šaltinio vandens, kuriame yra organinių mineralų be sintetinių priedų. Išgrynintas vanduo yra vanduo, kuris buvo apdorotas vienu ar keliais būdais, siekiant pašalinti ištirpusias kietąsias medžiagas, chemines medžiagas ir teršalus. 

 

Pabaigai

 

Vanduo praeina per aukšto slėgio membranas, kad išfiltruotų chemines medžiagas ir mineralus. Taigi vanduo išlaiko savo natūralią mineralų (tokių kaip geležis, druska ir magnis) sudėtį. Plačiau skaitykite Pribus.lt.

Paskutinės naujienos

Panašios naujienos